#Kerjasama bagi menggalakkan semangat perpaduan dan kenegaraan di samping mendorong Harimau Malaya untuk mencapai pengiktirafan antarabangsa

Wonda Coffee Malaysia, salah satu jenama kopi sedia diminum (RTD) terkemuka di Malaysia yang menawarkan rasa seperti baru dibru dalam tin kini mengumumkan satu kerjasama yang mengujakan bersama Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) untuk terus mengetengahkan dedikasi jenama ini terhadap sukan bola sepak serta aspirasinya dalam menyokong pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia, Harimau Malaya untuk mencapai lebih banyak pencapaian yang luar biasa dalam sejarah bola sepak negara.

Sebagai rakan jenama kopi pertama Malaysia bekerjasama bersama Harimau Malaya, kerjasama ini bermatlamat untuk memberikan sokongan yang lebih padu serta menginspirasikan rakyat Malaysia untuk terus menyokong Harimau Malaya dalam melangkah lebih jauh bagi merealisasikan impian kolektif yang sentiasa mekar untuk bertanding di Piala Dunia FIFA.

Bukan lagi jenama yang asing buat peminat bola sepak Malaysia, Wonda aktif mempromosikan usaha berfokuskan bola sepak sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Komited untuk terus mencipta sejarah menerusi sukan yang digemari rakyat Malaysia, kerjasama ini merupakan langkah penting dalam menyemarakkan semangat perpaduan dalam kalangan peminat bola sepak Malaysia dan mendorong skuad bola sepak kebangsaan Malaysia untuk terus mengukir kejayaan di pentas antarabangsa.

Mengumumkan kerjasama ini sebelum perlawanan persahabatan di antara Malaysia dan Kepulauan Solomon di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Terengganu di mana Malaysia meraih kemenenangan 4:1, kerjasama ini diharap untuk mempertingkatkan persediaan Harimau Malaya bertanding di Piala Asia 2023.

Ini juga merupakan kali pertama Malaysia layak bertanding berdasarkan merit buat pertama kali dalam tempoh 43 tahun, berikutan kali terakhir Malaysia beraksi berdasarkan merit pada tahun 1980.

Kerjasama yang menggabungkan budaya kecemerlangan Wonda dan usaha FAM bagi memartabatkan industri bola sepak Malaysia diharap menjadi pemangkin inspirasi buat pemain bola sepak muda serta seluruh Malaysia untuk bersatu di bawah satu minat yang sama, di samping turut menggapai mimpi dan menyokong pasukan kebangsaan dalam merealisasikan aspirasi mereka untuk bertanding di Piala Dunia FIFA.

Ketua Pegawai Eksekutif Etika, Santharuban T. Sundram berkata “Kami percaya pada impian dan bahawa apa sahaja boleh direalisasikan. Oleh itu, kami sangat teruja untuk bekerjasama bersama FAM dengan harapan untuk mencetuskan revolusi bola sepak di Malaysia dan memberi inspirasi kepada negara untuk terus menggapai mimpi.

“Melalui usaha bersama FAM, kami berharap untuk menyatukan rakyat Malaysia dan mengukuhkan asas bagi membolehkan pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia bersaing di peringkat antarabangsa terbesar, Piala Dunia FIFA.”

Beliau juga berkata “Dengan kerjasama ini, Wonda Coffee berharap untuk bersama rakyat Malaysia serta semangat jitu mereka untuk bersatu menerusi minat yang sama iaitu bola sepak, terutamanya ketika menyokong pasukan kebangsaan kita.

Sebagai pemain ke-12 yang menyokong pasukan kebangsaan kita di setiap langkah, kami berharap untuk terus menyemarakkan semangat skuad bola sepak negara dalam terus mengukir kejayaan dalam sejarah bola sepak negara kita.”

Presiden FAM, Datuk Haji Hamidin Haji Mohd Amin berkata “FAM ingin mengalu-alukan Wonda Coffee Malaysia sebagai rakan kopi rasmi kami. Kami gembira diberi peluang untuk bekerja dengan jenama yang mempunyai matlamat dan prinsip yang sama.

“Kerjasama ini menandakan permulaan era baru buat bola sepak Malaysia. Dengan memupuk rasa cinta yang kuat terhadap sukan ini di kalangan rakyat Malaysia, kami berharap dapat membina ekosistem bola sepak yang kukuh.

“Kami berhasrat untuk memotivasikan negara untuk terus menggapai mimpi dan mencapai kejayaan melalui kerjasama ini.”

Kerjasama ini turut merangkumi pelbagai aktiviti termasuk program penglibatan bersama peminat, sesi ramah mesra eksklusif bersama pemain pasukan kebangsaan, kempen promosi, dan inisiatif lain yang bertujuan untuk mengeratkan hubungan antara pasukan kebangsaan dan peminatnya yang cukup bersemangat.

Wonda Coffee dan FAM teruja untuk memulakan perjalanan istimewa yang menyatukan penggemar kopi dan peminat bola sepak.

Melalui kerjasama ini, kedua-dua jenama akan berusaha untuk mengukuhkan semangat perpaduan dan semangat yang tinggi bagi mengukuhkan ikatan antara rakyat Malaysia dan pasukan bola sepak kebangsaan mereka, sekaligus merapatkan jurang di antara mereka.

- Advertisement -