Satu detik penting di dalam sejarah E-sukan Malaysia kini semakin hampir melalui pengumuman perlaksanaan Anugerah E-sukan Malaysia (“selepas ini dirujuk sebagai “anugerah ini”) yang akan diadakan buat pertama kalinya.

Acara yang dianjurkan oleh Alive Asia Events Sdn Bhd, anjuran bersama Esports Integrated (ESI), dan disokong oleh Kementerian Belia dan Sukan Malaysia (KBS) ini bertujuan untuk memberi penghormatan kepada penyumbang-penyumbang ulung dalam industri E-sukan yang sedang berkembang pesat di Malaysia.

Acara berpengaruh ini dijadualkan akan berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 27 Januari 2024, menjanjikan satu malam yang tidak akan dapat dilupakan.

Sebagai acara yang julung kali diadakan di negara ini, anugerah ini adalah satu cerminan pencapaian dalam landskap E-sukan negara dan bertujuan untuk menyerlahkan semangat dinamik di kalangan komuniti E-sukan Malaysia.

Upacara yang bakal berlangsung ini adalah bukan sekadar majlis penganugerahan, tetapi merupakan satu acara yang akan mengumpulkan peminat-peminat industri E-sukan dari seluruh pelosok Malaysia.

Bagi meraikan kejayaan dan kecemerlangan sebenar, anugerah ini berpegang teguh dengan komitmen untuk mendukung piawaian keadilan dan ketelusan tertinggi semasa proses pemilihan dijalankan.

Menggabungkan kepelbagaian dari segi pengalaman dan kepakaran, Jawatankuasa Pemilihan Juri dan barisan juri terdiri dalam kalangan individu daripada agensi kerajaan, persatuan-persatuan, pertubuhan bukan kerajaan (NGO), dan beberapa pihak berkepentingan.

Pembentukan jawatankuasa ini akan menyelia majlis penganugerahan bagi memastikan proses pengadilan adalah berpaksikan integriti dan ketelusan. Bagi Jawatankuasa Pemilihan Pemenang pula, khususnya, akan terdiri daripada ketua jabatan kerajaan dan pengarah agensi di bawah Kementerian Belia dan Sukan, presiden NGO, serta ketua pegawai eksekutif daripada pemain industri.

Melalui pendekatan yang teliti ini, anugerah ini menjanjikan pengiktirafan terhadap pelopor sebenar dalam persada E-sukan Malaysia melalui penganugerahan yang bermerit dan sumbangan yang cemerlang dalam industri yang bakal diraikan.

Semua adalah dijemput hadir – sama ada anda peminat tegar mahupun seorang yang baru berjinak dengan E-sukan. Nantikan kemunculan acara perintis ini yang akan membawa suatu malam hujung minggu yang akan meraikan mereka yang bermain, mencipta, dan membawa cita-cita besar dalam persada E-sukan Malaysia.

Untuk perkembangan terkini dan butiran-butiran yang menarik, sila layari laman web rasmi www.myesportsawards.com dan ikuti saluran media sosial kami yang berikut:

 

 

 

- Advertisement -