Apa jua mungkin! Betul. Semua orang kini berpeluang untuk mencipta sejarah dengan memasukkan nama mereka ke dalam Malaysia Book of Records untuk #WallRallyChallange (rali tembok badminton berlarutan) yang paling banyak dalam masa 1 minit dan memenangi boucher tunai RM5,000 (lima ribu ringgit) sebagai Hadiah Utama daripada Li-Ning.

Rali tembok badminton dilakukan dengan menggunakan raket badminton dan bulu tangkis; memukul bulu tangkis berturut-turut ke permukaan tembok selama 1 minit. Masa bermula pada sentuhan pertama bulu tangkis di raket badminton dan berakhir apabila bulu tangkis jatuh ke lantai atau tidak memukul raket badminton pada pukulan berikutnya.

Peserta diminta untuk merakam diri mereka melakukan cabaran rali tembok badminton in dan memuat naik video yang dirakamkan ke akaun media sosial mereka dengan hashtag #MBRxLiNing #WallRallyChallange, sebelum 11 May 2020.

10 peserta teratas dengan jumlah rali tertinggi dalam 1 minit akan layak ke peringkat akhir di mana mereka akan membuat cabaran mereka secara langsung (melalui dalam talian) di bawah pengawasan pegawai Malaysia Book of Records.

Cabaran ini adalah kerjasama antara Sunlight Galaxy Sdn Bhd (pengedar tunggal Li-Ning di Malaysia) dan Malaysia Book of Records untuk mempromosikan aktiviti di rumah dan juga menyebarkan semangat positif ke seluruh Malaysia.

Dengan kolaborasi ini, Simon Soh, Pengurus Besar Sunlight Galaxy Sdn Bhd mengatakan, “Peminat badminton Malaysia, saya tahu mereka merindui Badmiton, kami juga berasa sama. Untuk meningkatkan semangat dan mengalakkan aktiviti dalam tempoh MCO ini, kami membuat Cabaran Rali Tembok ini bersama-sama dengan Malaysia Book of Records. Saya percaya ia akan menjadi aktiviti yang menyeronokkan dan mencabar dalam tempoh masa ini, dan sesiapa sahaja boleh melakukannya. Jom cipta sejarah dengan ini! “

Duta Li-Ning, Goh Liu Ying-Chan Peng Soon, Iskandar Zulkarnain, Woon Khe Wei, Teo Ee Yi-Ong Yew Sin, Tan Boon Heong, semuanya turut menyokong cabaran ini. Woon Khe Wei berkata, “ini adalah berita baik bagi pemain badminton yang sangat merindui bermain badminton selama tempoh MCO ini. Saya yakin, banyak pemain lain seperti saya telah bermain bersendirian dengan dinding. Oleh kerana kita melakukannya, mengapa tidak menunjukkan bakat kita kepada dunia? Selain peluang untuk mencipta rekod untuk rali tembok terbanyak dalam satu minit, ada jua peluang untuk memenangi RM, 5000 baucar dari Li-Ning! “

Hadiah Utama untuk #WallRallyChallenge adalah baucar tunai RM5,000 diikuti dengan baucar tunai RM200 untuk tempat kedua (ke-2) hingga keempat (ke-4), dan baucar tunai RM100 untuk tempat ke-5 (ke-5) hingga kesepuluh (ke-10). Untuk mengalakkan penyertaan, seratus (100) penyertaan rasmi pertama dari cabaran ini akan menerima satu (1) Tali Badminton Li-Ning bernilai RM40!

Untuk maklumat dan arahan lebih lanjut mengenai #WallRallyChallange #MBRxLiNing, para peserta boleh menuju ke laman facebook rasmi mereka;

www.faceboook.com/liningmal atau

www.facebook.com/malaysiabookrecords

- Advertisement -