Esteban Solari akan meninggalkan jawatannya sebagai ketua jurulatih Johor Darul Ta’zim FC (JDT) bersama segelintir pemain lain ketika pasukan selatan itu ingin mengukuhkan keadaan kewangan mereka.

Diumumkan di Facebook rasmi JDT bahawa “Harimau Selatan sedang menjalani transformasi yang akan menyaksikan pengurangan 30%-40% dalam perbelanjaan kerana keperluan untuk menyusun semula kewangan untuk memastikan kemampanan.

“Kelab ini telah membelanjakan sejumlah besar wang untuk projek bola sepak kami sejak enam hingga tujuh tahun lalu. JDT ingin mengucapkan terima kasih dan mengucapkan selamat maju jaya kepada jurulatih, pemain dan kakitangan yang akan keluar dalam usaha mereka pada masa hadapan.”

Antara yang meninggalkan Harimau Selatan ialah Rodrigo Barrios, Antonio Mateos, Antonio Gavilan dan Dr Leandro Pinero daripada barisan kejurulatihan.

Pemain seperti Aidil Zafuan Abd Radzak, S. Kunanlan, Ahmad Hazwan Bakri, Adam Nor Azlin, Leandro Velazquez dan Diogo Luis Santo juga akan meninggalkan JDT selepas bertahun-tahun berkhidmat.

JDT juga ingin mengucapkan selamat maju jaya kepada pemain yang dipinjamkan seperti Oscar Arribas, Syafiq Ahmad, Safawi Rasid, Akhyar Rashid dan Haziq Nadzli.

- Advertisement -